MENÜ

GOMBÁS CSIRKE VÖRÖSBORBAN

Hozzávalók 4 személyre:

-4 db. csirke alsó- felső comb filézve, - 1 kg csiperke apró gombafej, - 20 db. gyöngyhagyma vagy. diónyi vöröshsgyma, - 4 db. közepes burgonya, - 3-4 deci vörösbor, - 1 db. közepes fej reszelt vöröshsgyma, - 2 cikk fokhagyma.                                                                                                                                   

-1 evőkanál piros paprika, - ½  evőkanál őrölt köménymag, - ½ kávéskanál őrölt bors, - 1 evőkanál liszt, - 4 evőkanál őrölt szárított vargánya gombapor, - 1 evőkanál cukor, - 8 levél frissen vágott bazsalikom, - só, - 1 dl.oliva olaj.

Elkészítés:

  Lábasban olajon megdinsztelem a reszelt hagymát. Ráteszem a csirkehúst, gombát, fokhagymát, vörös bort, gombaport, lisztet, cukrot, fűszereket, sót. Öntök rá annyi vizet hogy éppen ellepje. Mikor kezd puhulni a hús belerakom a hagyma fejeket. Körülbelül 10 perc múlva beleteszem a kockára vágott burgonyát. Ha kell öntök hozzá egy kevés vizet, közepes lére készítem.

Jó étvágyat hozzá!

Erdei László

Asztali nézet