MENÜ

H A B R O L Ó

AHOGYAN ÉN KÉSZÍTEM.

HOZZÁVALÓK:

-1db. mélyfagyasztott leveles tészta ---------- 6 db. tojás fehérje ---------- 20 dkg. kristálycukor ---------- 1 db. vanilia cukor                                                                                                                                                                                                                                                                                               

ELKÉSZÍTÉS:

Vásárolni kell 12 db. roló csövet a Katona téri piacon az asztali árusnál ( kb. 1200 Ft.). Bolti mélyfagyasztott leveles tésztát amit előző nap kivettem a fagyasztóból ketté vágom. Egyik felét kinyújtom kb. 3 mm. vastagra, négyzet alakúra. Ez 12 db.-ot ad ki, tehát 2-szer gyúrok.Pizzavágó kerékkel levágok kb. 3 cm-es csíkot és föltekerem a roló csőre a kissebb fúrattól kezdve. Ez az első próba és megállapítom, hogy a többit vékonyabbra vagy vastagabbra kell-e méreteznem. Rátekerésnél vigyázni kell. hogy a szélesebb végénél ne nyúljon túl, mert ha megsült nem lehet leszedni a csőröl.Mielőtt sütőbe teszem tojás sárgájával megkenem a tetejét. A tepsibe úgy teszem, hogy a tészta végződése lefelé legyen, másképen szétnyílik. A gáztűzhely sütőjét 4. fokozaton kb. 180-200 fokon állítva a sütő közepétől feljebb teszem, mert külünben megkapja az alját. 13 percig sütöm. 10 perc után érdemes figyelgetni az állapotát.Mikor megsült és kivettem, akkor én egy erre a célra rendszeresített fehér kesztyűben leszedem a tésztákat a csőről.                                                                                                                                                                                     Fém edénybe rakom a tojás fehérjét, cukrot, vaniliát. Fazék tetején, forró gőz fölött keményre keverem a habverő géppel. A habot neylon habzsákba teszem és annak segítségével töltöm meg a rolókat. Tetszés szerint porcukorral meg lehet szórni.

Sikeres sütést kívánok: Erdei László

Asztali nézet