Az Egri Borvidék az Egri Bikavér mellé létrehozta az Egri Csillag fehér couvée borát, melyet közösségi márkanévként használ. Az egri borászok egymással vetélkedve állítják elő a jobbnál-jobb Egri Csillagot. Ahány bortermelő készíti, annyiféle kellemes ízt tapasztalhatunk nedűben. A bor védett eredetű, a megalkotott szabályozás legalább 4 szőlőfajta-összetevőt ír elő. Az elfogadott és mindenkire kötelező termékleírás szerint az Egri Csillag a markáns kárpát-medencei fajtákra: az olaszrizlingre, a hárslevelűre, a leánykára, a királyleánykára, a zengőre és a zenitre épül, melyek a bor legalább 50 százalékát teszik ki, még az illatos fajták (pl. cserszegi fűszeres, zefír, irsai, tramini, ottonel muskotály) aránya nem érheti el a 30 százalékot. Az elkészült bor palackozását külön bizottság engedélyezi, ha nem üti meg a színvonalat, akkor nem hozható Egri Csillag néven forgalomba. 2010-ben készült az első széria ebből a borból, azóta ez a kedvencem. Már 28 félét megkóstoltam.
Egészségükre kívánom! Erdei László